Рятувальники провели рейд в лісопарковій зоні міста

З настанням пожежонебезпечного періоду все частіше виникають пожежі в лісових масивах та лісопаркових зонах. Основними причинами загорань є спекотна погода та людський фактор – необережне поводження з вогнем. На жаль, на відпочинку більшість людей забувають про правила поведінки у лісі, тим самим спричиняють пожежі.

27 квітня рятувальники 13 ДПРЧ Головного управління ДСНС України у Запорізькій області спільно з волонтерами міського соціального центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді, лісником Іванівського лісництва ДП «Кам’янсько-Дніпровського лісового господарства» та фахівцем управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту провели профілактичний рейд по лісопарковій зоні міста. Головною метою заходу було ознайомлення громадян щодо дотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку у природних екосистемах.

Працівники ДСНС особливо наголошують на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків. Під час рейду нагадано громадянам, що наразі триває пожежонебезпечний період, під час якого забороняється розводити багаття у лісах, заїжджати транспортом на територію лісового фонду, палити та кидати непогашені сірники, недопалки, самовільно спалювати рослини та їх залишки тощо.

Усі проінструктовані громадяни отримали від рятувальників тематичні листівки.

Джерело: ГУ ДСНС