У медико-санітарній частині міста Енергодара відкриється відділення гемодіалізу

14 червня в рамках роботи у своєму виборчому окрузі народний депутат Володимир Бандуров відвідав Енергодар.

Він привітав працівників закладів охорони здоров’я з Днем медичного працівника і оглянув новостворене відділення гемодіалізу у медико-санітарній частині №1, яке розпочне роботу вже з 5 липня.

Володимир Бандуров доклав багато зусиль для реалізації цього масштабного проекту – звертався за підтримкою до профільних державних структур, до обласної держадміністрації, допомагав з підготовкою спеціалістів, підтримував керівництво медичного закладу у питаннях проведення ремонту приміщень.

І ось нарешті масштабна співпраця принесла бажаний результат. У новому відділенні вже практично все готово для прийому пацієнтів. Перш за все, це медичний персонал, який пройшов необхідну підготовку, – лікар, три медсестри та три санітарки. Ще один лікар проходить профільне навчання. Весь процес з надання послуг хворим куруватиме завідувач реанімаційним відділенням МСЧ.

Як зазначають спеціалісти, відділення гемодіалізу у Енергодарі має найсучасніше в області обладнання, яке забезпечить високу якість послуг для людей з хронічною нирковою недостатністю. У відділенні встановлено 9 апаратів, за допомогою яких процедуру гемодіалізу зможуть проходити до 20 пацієнтів на добу. Такий обсяг надання послуг забезпечить потреби не лише жителів Енергодару та Кам’янсько-Дніпровського району, а й населених пунктів прилеглих районів, які наразі вимушені проходити гемодіаліз в обласному центрі. Про високий рівень новоствореного відділення красномовно свідчить розмір коштів, витрачених на його облаштування, – 12 млн. гривень.

Володимир Бандуров високо оцінив результати спільної роботи і колективу МСЧ, і міської влади, і всіх структур, які долучилися до цього масштабного проекту. А виступаючи перед енергодарськими медиками у приміщенні міської ради, щиро привітав їх з професійним святом – Днем медичного працівника.

Джерело: http://bandurov.com