Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №3131

Це Закон про забезпечення житлом робітників АЕС, прийняття якого майже три роки добивався народний депутат України, голова профільного підкомітету Верховної Ради з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки Володимир Бандуров.
Підписаний президентом Закон України «Про внесення змін до статті 11 Закону України «Про управління об’єктами державної власності» в упорядкуванні процедури відчуження суб’єктами господарювання державного сектора економіки житла своїм працівникам» від 04.09.2018 № 2516-VII вирішує багаторічну проблему соціального характеру в атомній енергетиці України.

«Для мене є пріоритетним, щоб атомники, які працюють в стратегічно важливій галузі вітчизняної економіки, не залишалися наодинці зі своїми проблемами. Прийняттям цього закону ми зможемо вирішити одну з нагальних їхніх проблем, а підприємства, в кінцевому підсумку, зможуть позбутися непрофільних активів, – вважає автор закону Володимир Бандуров і додає: – На жаль, перед нами останнім часом гостро постала проблема відтоку кваліфікованих спеціалістів із різних галузей, які їдуть працювати за кордон. У тому числі – й з метою накопичити кошти на придбання житла. Прийняттям цього закону ми також зможемо зберегти висококваліфікованих працівників АЕС на своїх робочих місцях».

На сьогодні чисельність працівників атомних електростанцій становить понад 31 тисячу чоловік, з них на квартирному обліку перебуває майже 5 тисяч осіб. Після вступу закону у дію співробітники станцій, які сьогодні проживають в службових квартирах, зможуть їх придбати у свою власність.