Погіршення погодних умов

За даними Українського гідрометеорологічного центру очікується суттєве ускладнення погодних умов:

23 та 24 січня 2019 року у Житомирській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Полтавській, Полтавській, Сумській, Харківській, Чернігівській та Черкаській областях вночі значний сніг (приріст снігового покриву 10-15 см, місцями до 20 см);
у південних, Дніпропетровській та Донецькій областях сніг з переходом в дощ, місцями ожеледь та налипання мокрого снігу;
в Україні, крім заходу, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини.
Ускладнення погодних умов відповідають першому (жовтому) рівню небезпечності.
Зважаючи на такі погодні умови, рятувальники звертаються до громадян з проханням утриматися від поїздок на далеку відстань!
Водіям рекомендуємо укомплектувати транспортний засіб сніговою лопатою, тросом, достатнім запасом пального та мати при собі теплі речі для можливості зігрітися у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Будьте уважними та обережними, щоб уникнути травмування під час ожеледиці. Обходьте металеві кришки люків. Намагайтесь не ходити по узбіччю проїздної частини автошляхів.
У разі ускладнення погодних умов прибирайте власний транспорт з вулиць, не перешкоджайте руху пожежного та аварійно-рятувального автотранспорту, не перекривайте проїжджі частини доріг, під’їзди до будинків, пожежних гідрантів та водоймищ. Не наражайте себе на небезпеку! Не допустіть трагедії в ваших родинах!