У ЕНЕРГОДАРІ ДОРОЗСЛІДУВАЛИ РОЗКРАДАННЯ НА БУДІВНИЦТВІ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Обласна поліція закінчила розслідування справи про розкрадання на реконструкції майданчика для дітей з інвалідністю у Енергодарі. Про це повідомляється у відповідній ухвалі Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя.

Згідно з матеріалами справи, Управління комунальної власності Енергодарської міськради у 2019 році замовило без конкурсу ТОВ “Всімир-Буд” реконструкцію ігрового майданчика для дітей з інвалідністю на вул. Козацькій. Вартість підряду – 1 мільйон гривень.

Згодом сторони підписали акти виконання робіт і фірма отримала гроші. Втім поліція згодом з’ясувала, що під час реконструкції заступник начальника вказаного Управління та директор фірми заволоділи 337 тисячами гривень.

З огляду на це, слідчі у березні 2020 року відкрили кримінальне провадження щодо привласнення майна через зловживання службовим становищем (ст. 191 КК України) та службового підроблення (ст. 366 КК України). Через рік поліція повідомила вказаним керівникам про підозру.

Згодом слдічі надіслали до суду відповідний обвинувальний акт, але у липні суд його повернув (причини не вказувалися).

У серпні силовики повідомили директору “Всімир-Буд” про завершення досудового розслідування. Водночас заступник директора Управління комунальної власності попри неодноразові дзвінки слідчого та виїзди на місце проживання –  на зв’язок досі не вийшов.

Тож поліція звернулася до суду для встановлення заступнику начальника Управління комунальної власності Енергодарської міськради строку ознайомлення з матеріалами справи до кінця вересня. Суд це клопотання задовольнив.

Директором луганського ТОВ “Всімир-Буд” у 2019 році був і досі залишається – Андрій Колесніченко. Він же підписував вказаний договір на реконструкцію майданчика.