ВИКОНКОМ ЗАТВЕРДИВ СКЛАД КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ З ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ НА ПОСАДУ ДИРЕКТОРА СМСЧ

15 листопада під головуванням міського голови Дмитра Орлова відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради.
Єдине питання порядку денного стосувалося створення конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора КНП «СМСЧ». Нагадаємо, 21 жовтня виконавчий комітет ухвалив рішення про проведення конкурсу на зайняття посади директора медико-санітарної частини. Це рішення разом з оголошенням про формування конкурсної комісії було оприлюднено на сайті міської ради 26 жовтня. Відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я, конкурсна комісія має бути утворена рішенням органу управління не пізніше ніж через 20 днів після оприлюднення. У зв’язку з тим, що зазначений термін спливає сьогодні, і виникла потреба у винесенні цього питання на позачергове засідання виконкому.
Відповідно до Порядку, кількість членів конкурсної комісії має становити від 6 до 9 осіб. До її складу мають увійти у рівній кількості  представники органу управління, трудового колективу медзакладу, обрані на загальних зборах, а також представники галузевих профспілок, громадських об’єднань у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції (за умови реєстрації таких об’єднань не менш як за два роки до дати рішення про проведення конкурсу).
На загальних зборах трудового колективу СМСЧ, які відбулися 4 листопада, до складу комісії було запропоновано кандидатури старшої сестри медичного відділення екстрокорпоральних методів лікування Оксани Соколової, в. о. завідувача відділення анестезіології Юрія Злоєдова та медичного директора з консультативно-діагностичної роботи Ольги Гребенюк.
Від органів місцевого самоврядування до складу комісії увійшли перший заступник міського голови Іван Самойдюк, якого обрано головою комісії, начальник відділу охорони здоров’я міської ради Мирослава Климчук-Новачкевич та в.п. начальника юридичного управління міської ради Андрій Терентьєв.
Від громадських організацій також надійшов ряд пропозицій. За результатами їх розгляду прийнято рішення включити до складу комісії представника ГО осіб з інвалідністю «Надія на життя» Сергія Макаренка, а також членів ГО «Паростки добра» Наталію Бочарову та Ірину Гортенко.
Наступним кроком стане оприлюднення оголошення про проведення конкурсу на зайняття посади директора СМСЧ.