ЕНЕРГОДАРЦІВ ЗАПРОШУЮТЬ НА СВЯТО ВІДКРИТТЯ ГОЛОВНОЇ МІСЬКОЇ ЯЛИНКИ

15 грудня міський голова Дмитро Орлов чергову робочу нараду з питань роботи закладів освіти та культури міста.
Всі заклади сьогодні працюють у звичайному режимі, із дотриманням карантинних вимог. Температурний режим у приміщеннях в нормі, опалювальний сезон проходить злагоджено та без збоїв.
На COVID-19 хворіють 13 учнів шкіл та 6 працівників, а також 4 вихованця та 1 працівник дитсадка. На карантин закрито 10 шкільних класів (2 з них – початкової ланки) та 2 групи в ДНЗ. Щоденно дитсадки відвідують в середньому 1200 дітей.
Повний курс вакцинації від коронавірусу вже отримали 96% працівників закладів освіти (з урахуванням медичних довідок – 98,9%). Відсторонені від роботи 27 невакцинованих співробітників, з них 8 – педагогічних (4 – працівники шкіл, 2 – дошкільних закладів, 2 – позашкільних).
 Заклади освіти та культури активно готуються до новорічних  та різдвяних свят. 28-30 грудня для вихованців ДНЗ та учнів початкової школи пройдуть новорічні ранки. Управлінням освіти за бюджетні кошти закуплені солодкі подарунки для вихованців. У зв’язку з помітним спадом рівня захворюваності дозволено відвідування батьками святкових заходів, однак виключно для тих, хто має «зелені» сертифікати, тобто пройшов повний курс вакцинації від COVID.
Святкові заходи відбудуться і у МПК «Сучасник» — 20-24 грудня. А вже цього тижня енергодарців запрошують на відкриття головної міської ялинки, яке відбудеться 19 грудня о 15.00 на площі перед Палацом культури.
Бібліотеки та школи естетичного виховання також працюють у звичайному режимі. 20 грудня в художній школі вихованців урочисто посвящатимуть в юні художники. А 22 грудня в МПК «Сучасник» для працівників ВП «Запорізька АЕС» відбудеться урочистий захід до Дня енергетика.