Добровільна здача зброї в Енергодарі

Двоє мешканців Енергодару під час Місячника добровільної здачі зброї здали до відділу поліції вісімнадцять пістолетів та дві рушниці.

18 квітня до Енергодарського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернулась місцева мешканка 1958 року народження. Жінка добровільно здала сімнадцять пістолетів: тринадцять травматичних пістолетів та чотири газових.

Того ж дня мешканець Енергодару 1981 року народження добровільно видав поліцейським незареєстровані гладкоствольну рушницю «Ньюман» калібру 16 мм., гладкоствольну рушницю «Боярд» калібру 12 мм та газовий пістолет «Молькор» калібру 8 мм.

Вилучене направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру.

Згідно чинного законодавства, громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

З початку року запорізькими поліцейськими 70 особам повідомлено про підозру у скоєні злочинів в сфері незаконного обігу зброї, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Джерело: https://zp.npu.gov.ua