Мешканців Кам`янки-Дніпровської залишать без лікарні.

Шановні мешканці Кам`янсько-Дніпровського району!

Адміністрація та трудовий колектив КУ «Кам`янсько-Дніпровська центральна районна лікарня» доводить до вашого відома, що внаслідок недостатнього фінансування станом на початок серпня сталася скрутна ситуація з матеріальним забезпеченням лікувального процесу.
Об`єднані територіальні громади повинні забезпечити фінансування надання медичної допомоги своєму населенню шляхом залучення до надання цієї допомоги закладів охорони здоров’я, які перебувають у спільній комунальній власності усіх територіальних громад та передачі відповідних межбюджетних трансфертів з бюджетів об`єднаних територіальних громад до відповідного районного бюджету. Державна медична субвенція покриває лише близько 60% видатків на заробітну платню та не може витрачатися на оплату комунальних послуг, придбання інших товарів та робіт. Об`єднані територіальні громади можуть понад обсяги субвенції планувати та здійснювати співфінансування закладів, які надають медичну допмогу їх населенню. Питання забезпечення належною медичною допомогою населення відповідної території повністю відноситься до компетенції відповідних органів місцевої влади.
Через брак розуміння керівництвом об`єднаних територіальних громад Кам`янсько-Дніпровського району необхідності брати участь у співфінансуванні та утриманні центральної районної лікарні, як закладу який надає спеціалізовану медичну допомогу мешканцям громад, виникла загроза зупинення лікарні. Незважаючи на числені звернення, зустрічі та наради на різних рівнях, питання залишається не вирішеним. Відсутні кошти для закупівлі медикаментів (в т.ч. засобів для наркозу та знеболення), дезінфекційних засобів, лабораторних реактивів та виробів медичного призначення, продуктів харчування, оплати за комунальні послуги. Також не вирішено питання забезпечення заробітною платнею працівників лікарні.
Звертаємо вашу увагу, що з 20 серпня 2018року адміністрація лікарні змушена зупинити роботу усіх стаціонарних відділень, надання екстреної та невідкладної медичної допомоги у цілодобовому режимі та повідомити працівників про простій у закладі (ч.1 ст.34 КЗПП України).

Шановні мешканці! З усіх питань надання стаціонарної та невідкладної допомоги з 20 серпня 2018 року просимо звертатися до голів відповідних територіальних громад.

Яна Грига