Решение местного суда о взыскании с Павла Музыки 100 000 грн. — Апелляционный суд признал незаконным!

Вот такая информация появилась на сайте исполкома:
«Рішення Енергодарського суду про стягнення з міського голови Павла Музики компенсації за моральну шкоду на користь колишнього директора КП «Ритуал» Апеляційний суд визнав незаконним»

Заголовок блока
1 серпня 2018 року відбулося засідання Апеляційного суду Запорізької області, в ході якого було розглянуто апеляцію міського голови Павла Музики на рішення Енергодарського міського суду Запорізької області від 14.05.2018. Цим рішенням з міського голови на користь колишнього директора КП «Ритуал» Володимира Гаврюшкіна було стягнуто компенсація за моральну шкоду у розмірі 100 тисяч гривень. Як стало відомо, приводом для подачі Володимиром Гаврюшкіним позовної заяви до суду були коментарі, які міський голова Павло Музика дав у засобах масової інформації про ситуацію щодо виділення землі на території міського кладовища для поховання учасника АТО Сергія Полуляха. Коментарі Павла Музики Володимир Гаврюшкін назвав такими, що не відповідають дійсності, оцінивши моральну шкоду від них у 100 тисяч гривень. Вивчивши матеріали справи, Апеляційний суд Запорізької області виніс постанову, якою було встановлено необґрунтованість заявлених позовних вимог Володимира Гаврюшкіна. У зв’язку з цим рішення Енергодарського міського суду від 14.05.2018 було скасовано. Як повідомив помічник Енергодарського міського голови Сергій Русаков, надані Павлом Музикою коментарі в ЗМІ є оціночними судженнями, що відображають ставлення міського голови до дій Володимира Гаврюшкіна на посаді директора комунального підприємства. Енергодарський міський суд зазначені обставини не врахував, помилково вважаючи, що зазначені коментарі були викладені у формі подачі справжніх фактів, що згодом і призвело до винесення судом першої інстанції незаконного рішення.

http://www.en.gov.ua/novini/risennaenergodarskogosuduprostagnennazmiskogogolovipavlamuzikikompensaciiezamoralnuskodunakoristkolisnogodirektorakpritualapelacijnijsudviznavnezakonnim

И как это начиналось…

08.06.2017

Міському голові Енергодару вручено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

08.06.2017, працівниками Енергодарської місцевої прокуратури, за дорученням прокурора Запорізької області, у приміщенні сесійного залу міської ради Енергодарському міському голові вручено, підписане прокурором області, повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 172, ч. 1 ст. 364 КК України (незаконне звільнення одного з керівників комунальних підприємств, поєднане з зловживанням службовим становищем).

Вручення повідомлення про підозру відбувалось безпосередньо під час проведення сесії міської ради з метою виключення можливості зриву слідчої дії зі сторони міського голови та його соратників.

Досудове розслідування на цей час триває. Дане кримінальне провадження знаходиться на особистому контролі прокурора Запорізької області Валерія Романова.

https://zap.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=209498

Р.S.
И вот появилась  информация, что бумеранг возвращается и В.Гаврюшкин из обвинителя может превратиться в обвиняемого. И, тоже, по тем же самым статьям ч.1 ст.172, ч.1 ст.364 УК Украины (незаконное увольнение одного из работников  коммунального предприятия «Ритуал»).
Ждем дальнейшего развития ситуации.

Алексей Максимов