УРЯД СХВАЛИВ ПРАВО БАТЬКА НА СКОРОЧЕНИЙ РОБОЧИЙ ДЕНЬ ДЛЯ ДОГЛЯДУ ЗА ДІТЬМИ

29 серпня Уряд схвалив розроблений Міністерством соціальної політики проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій, пов’язаних із поєднанням сімейних і трудових обов’язків)».

Зазначений проект нормативного акту створений з метою забезпечення соціальних гарантій усім працівникам без дискримінації за ознакою статі.

З метою забезпечення таких гарантій вносяться відповідні зміни до Кодексу законів про працю України та Закону України «Про відпустки», згідно з якими, зокрема, на батька поширюється право на встановлення за його бажанням в обов’язковому порядку режиму роботи на умовах неповного робочого часу, на скорочену тривалість робочого часу за рахунок роботодавця.

Реалізація таких норм сприятиме забезпеченню рівних умов і можливостей для виконання реалізації батьками своїх обов’язків щодо виховання дітей і догляду за ними.

З цією метою норми законодавства про працю приводяться  у відповідність до норм Сімейного кодексу України, Закону України „Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків” з урахуванням їх адаптації до законодавства та стандартів Європейського Союзу у соціально-трудовій сфері.

Джерело: http://ukrainepravo.com/