27 вересня — Всесвітній день туризму!

Щорічно В Енергодарському центрі туризму, краєзнавства та спорту відзначається це чудове свято, професійне свято! На святковому зборі на терирторії Іванівського лісництва працівників та вихованців центру привітали зі святом заступник міського голови Терентьєв Андрій Альбертович, начальник управління освіти Букреєва Світлана Михайлівна та головний спеціаліст відділу шкіл та позашкільних закладів Павлова Юлія Олексіївна. А Директор ЕЦТКС Ясінська Наталія Володимирівна щиро привітали всіх колег та вихованців зі святом та побажала всім здоров’я, легких доріг, добрих попутників та багато цікавих походів. Традиційно були влаштовані святкові змагання: дистанції фріроуп та рогейн. Діти долали перешкоди на етапах дистанції фріроуп та орієнтувались — шукали контрольні пункти на території лісництва за допомогою карти (етап рогейн). За перемогу діти були нагороджені грамотами та цінними призами — спальниками, які надав виконавчий комітет ЕМР. А за досягнення в туризмі (19-та відкрита першість на Кубок з туризму) за минулий навчальний рік вихованці отримали перехідні кубки, медалі та грамоти.
Минулої весни та літа виховнці ЕЦТКС побували у багатьох походах, сумарний похідний кілометраж склав 493 км. Географія походів була обширною: Карпати, Гомільшанські ліси Харківщини, Самарські ліси Дніпропетровщини, походи рідним краєм по річці Білозірка та улюбленою Хортицею. А керівник гуртка «Туристське багатоборство» Кулєпов Євген Олександрович цього року зійшов на грузинський Казбек, брав участь у складних змагання з орієнтування у Волгограді та у Чернівцях.
На підставі документів про заліки походів вихованцям ЕЦТКС присвоєні спортивні розряди з пішохідного туризму та видані відповідні довідки.

Автор: Тетяна Шилова