Хаосу в Запорізькій області не місце!

І за цим варто стежити правоохоронним органам, владі та свідомій громадськості. При цьому важливо ретельно зважувати слова та дії. Адже іноді виявляється, що посадовців, які відроджують водні біоресурси звинувачують у всіх гріхах, і ті ж самі активісти знищують ці ресурси під гаслами «захисту природи».

Так, нещодавно рибоохоронний патруль зупинив незаконний рибний промисел громадського інспектора з охорони довкілля. На жаль, історія на цьому не скінчилася. Адже затриманий порушник чинив агресивний супротив, в результаті якого посадова особа отримала тілесні ушкодження. Нині браконьєр знаходиться під слідством, за яким уважно стежитимуть не тільки Нацполіція і прокуратура, а й влада та громадськість регіону. Слідчі дії тривають, а я хочу наголосити, що хаосу в Запорізькій області не місце. Так, боротьба за збереження природи це благородна справа і її не можна використовувати як прикриття для власних порушень.
Згідно з інформацією Запорізького рибоохоронного патруля, 24 квітня в результаті спецоперації державних інспекторів було викрито громадського інспектора з охорони довкілля, який здійснював незаконний рибний промисел в акваторії Каховського водосховища, у межах смт Кушугум Запорізького району. Прикриваючись посвідченням, громадянин ловив рибу з дюралевого човна 19 сітками. Здобиччю правопорушника стали 35 екз. сазана, 117 екз. ляща, 178 екз. карася сріблястого та 3 екз. окуня. Загальна вага улову склала близько 260 кг, а збиток, завданий рибному господарству, сягнув 33 677 грн.
За фактом грубого порушення правил рибальства, інспектори склали протокол за ч.4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя, засоби вчинення правопорушення та незаконно добуті водні біоресурси затримані до рішення суду. Враховуючи значну суму нанесених рибному господарству збитків, адміністративна справа може бути перекваліфікована у кримінальну. Подальшу долю правопорушника вирішить суд.
Та після оформлення протоколу правопорушник під наглядом посадової особи Запорізького рибоохоронного патруля повинен був дістатися на човні до причалу Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області. В ході слідування правопорушник різко змінив напрямок руху та не реагуючи на зауваження увійшов до акваторії човнового причалу «Південний», де чинив агресивний супротив. В результаті – посадова особа отримала тілесні ушкодження. На місце події були викликані швидка, співробітники поліції і Запорізького РВП ДВП ГУНП у Запорізькій області. Постраждалого ушпиталено.