МИ РАЗОМ ЗРОБИЛИ ЦЕ! ЗА РЕКЛАМУ НАРКОТИКІВ КАРАТИМУТЬ ТЮРМОЮ! (ЗАКОНОПРОЄКТ )

Тривалий час ми боролися проти реклами наркотиків у громадських місцях та інтернеті: підготували законопроєкт, вимагали від міської ради організувати знищення реклами наркоти на будинках, самостійно замальовували адреси інтернет- каналів з розповсюдження та блокували сайти через які продавалися психотропні речовини.

І ось, нарешті ми почуті МВС і депутатами від «Слуги народу» .

Тепер продовжуємо добиватися аби законопроєкт  якумога раніше було розглянуто парламентом.

Нещодавно на робочій групі МВС з питань запобігання поширення наркотиків я доповідала розроблений нами законопроєкт «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за поширення інформації про джерела наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів для
незаконного вживання». Дуже приємно, що запропоновані нами ідеї увійшли до консолідованого документу який зарєєстровано нардепами.

Тепер продовжуємо добиватися аби законопроєкт  якомога раніше був розглянутий парламентом.

Скоро діти будуть у безпеці, а Шамота й Чепурко виявилися ні на що не здатними балаболами.

Зміст законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними».

Стаття 315.1 Пропаганда або реклама наркотичних засобів, психотропних речовин або їх прекурсорів Пропаганда або реклама наркотичних засобів, психотропних речовин або їх прекурсорів, нарковмісних рослин, або їх частин, що містять наркотичні засоби або психотропні речовини, або їх прекурсори, в інформаційно-телекомунікаційних мережах (включаючи мережу Інтернет) або в громадських місцях (у тому числі на фасадах будинків, дорожньому покритті, інших об’єктах міської інфраструктури) шляхом поширення зображень, цифрових знаків та (або) назв, штрих та скан-кодів, веб-адрес, аккаунтів у соціальних мережах та месенджерах (в тому числі іноземними мовами), а також пропаганда відомостей про засоби та методи їх розробки, виготовлення, культивування чи використання, місця їх придбання, опис будь-яких переваг у використанні окремих наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, наркотичних рослин або їх частин, що містять наркотичні засоби, або психотропні речовини, або їх прекурсори — карається штрафом від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. 2. Ті самі дії, вчинені повторно або особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 310, 314, 315, 317, 318 цього Кодексу, — караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.

Примітка. 1. За дії, передбачені частиною другою цієї статті, до юридичної особи, уповноваженою особою якої вчинено злочин, судом застосовуються заходи кримінально-правового характеру у вигляді штрафу у розмірі від двадцяти до п’ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2. Дія цієї статті не розповсюджується на випадки розміщення відомостей про наркотичні засоби, психотропні речовини та їх прекурсори у спеціалізованих наукових виданнях, у науково-методичній та навчальній літературі, яка розроблена відповідно до змісту освітніх програм та затверджена закладами вищої освіти (науковими установами) у встановленому порядку, розповсюдження інформації на наукових семінарах, конференціях, симпозіумах та інших заходах наукового-практичного характеру.

Джерело: https://blog.poltava.to/