В ЕНЕРГОДАРІ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ БЕЗПЕКИ ТА ЗНИЖЕННЯ АВАРІЙНОСТІ НА ДОРОГАХ

З початку нового року в Енергодарі почастішали випадки дорожньо-транспортних пригод. Тільки з початку лютого стався ряд нещасних випадків на дорозі: внаслідок одного з них загинула 20-річна дівчина, а минулого тижня автівка на пішохідному переході збила візок з дитиною.
У зв’язку з цими подіями та суспільним резонансом 11 лютого, за ініціативи міського голови Павла Музики у виконавчому комітеті відбулась нарада за участю представників патрульної поліції, комунальних служб, містоутворюючих підприємств.
Основна причина ДТП — недотримання водіями правил дорожнього руху та швидкісного режиму, а також водіння у нетверезому стані. Протягом 2019 року зафіксовано понад 60 випадків керування транспортом у стані о сп’яніння, при цьому тільки за січень 2020 року виявлено понад 11 таких фактів. Минулого року сталося 8 наїздів на пішоходів, за лютий 2020 року – 5. За порушення правил дорожнього руху водії притягуються до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів.
Минулого року в Енергодарі було проведено капітальну реконструкцію центральних доріг міста, встановлено нові дорожні знаки, оновлено розмітку. Залишається актуальною проблема належного освітлення вулиць. Комунальними службами опрацьовується питання щодо освітлення пішохідних переходів, яких в Енергодарі понад 80. На сьогодні вже підготовлено кошториси на заміну освітлення 25 переходів 1-го та 2-го мікрорайонів: відповідні коригування до бюджету планується внести на найближчій сесії міської ради. Що стосується електромереж 3-6 мікрорайонів, на даний час вони залишаються на балансі ВП ЗАЕС. Найближчим часом службами АЕС на центральних вулицях міста буде проведено заміну 30 світильників на сучасні ЛЕД-лампи. Для того, аби забезпечити належне утримання та обслуговування електромереж, міською владою буде підготовлено звернення до керівництва ВП ЗАЕС та НАЕК «Енергоатом» з пропозицією прийняти мережі 3-6 мікрорайонів до комунальної власності міста.

Проблемою залишається і кадрова неукомплектованість патрульної служби: на сьогодні в Енергодарі – тільки один екіпаж групи реагування патрульної поліції. Для вирішення цієї проблеми запропоновано звернутися до керівництва Національної поліції у Запорізькій області з пропозицією розглянути можливість забезпечення кадрами енергодарського відділу.
За результатами наради прийнято рішення вжити заходів щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи у закладах освіти та трудових колективах, підвищення роботи з профілактики ДТП, встановлення додаткових світлофорів на вулицях міста. Окрім того, запропоновано розглянути можливість запровадження системи автоматичної фіксації швидкості на дорогах міста.

en.gov.ua

One thought on “В ЕНЕРГОДАРІ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ БЕЗПЕКИ ТА ЗНИЖЕННЯ АВАРІЙНОСТІ НА ДОРОГАХ

  • 12.02.2020 в 16:33
    Permalink

    Спрашивается — нафига невешали столько камер по городу? Где эффект?

Обсуждение закрыто.