Енергодар визнано територією карантину

У зв’язку з виявленням у місті перших підтверджених випадків інфікування COVID-19 Енергодар визнано територією карантинної зони. На сьогоднішній день у місті 5 лабораторно підтверджених випадків захворювання, 2 з них – у дітей.

З 13 квітня діяльність контрольно-пропускного пункту на в’їзді до міста переведено в режим надзвичайної ситуації.
В’їзд до міста заборонено приватному легковому автотранспорту (в тому числі, мікроавтобусами) з кількістю пасажирів більше трьох, крім перевезень:
— легковими автомобілями;
— службовими або орендованими транспортними засобами працівників об’єктів критичної інфраструктури, за умови дотримання відповідних санітарних заходів.
Особам, які в’їжджають до міста, проводитимуть медичні огляди з безконтактною термометрією.
Комунальними підприємствами посилено роботи з дезінфекції вулиць та місць загального користування, а керуючими компаніями та ЖБЕК – з обробки житлового фонду. Керівникам доручено щоденно інформувати управління комунальної власності про проведену роботу.
В умовах критичної ситуації енергодарців закликають не заважати роботі правоохоронних органів, медичних закладів, комунальних служб – всіх, хто стоїть на захисті нашого міста від поширення небезпечної хвороби. Адже тільки від нашої з вами свідомості та відповідальності залежить здоров’я та життя кожного.