НА ПЕРІОД ТРАВНЕВИХ СВЯТ ЕНЕРГОДАРЦІВ ПРОСЯТЬ УТРИМАТИСЯ ВІД ВІДВІДУВАННЯ ЛІСУ

З 28 квітня до 06.00 1 травня, в’їзд та виїзд з міста буде обмежено. Таке рішення прийнято на черговому засіданні оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з виникненням на території Запорізької області COVID-19. Зокрема, заборонено перевезення приватним легковим автотранспортом пасажирів в кількості більше трьох осіб, крім перевезень із дотриманням всіх санітарних норм працівників підприємств, які забезпечують надання життєво важливих послуг. На період травневих свят — з 06.00 1 травня до 00.00 3 травня — буде обмежено в’їзд транспортних засобів фізичних осіб, місця проживання яких зареєстровані в інших регіонах або населених пунктах України.
    З 28 квітня надано дозвіл на роботу ПРАТ «Меркурій-5» та ринку «Райдужний». Дозволено торгівлю виключно продуктами харчування, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту, насінням, розсадою та саджанцями. Обов’язковими умовами є дотримання санітарних норм, термометрія при вході та використання засобів індивідуального захисту.
   У зв’язку зі зростанням кількості пожеж на території лісових масивів рішенням штабу на період травневих свят — з 1 до 3 травня та з 9 до 11 травня — заборонено відвідування та перебування населення на території лісової та лісопаркової зон міста. В ці дні по периметру лісу чергуватимуть патрулі працівників поліції та військовослужбовців в/ч 3033. Енергодарців наполегливо просять утриматися від відвідування лісу, аби запобігти виникненню пожеж.