Як боротися з байдужістю та безкарністю лікарів міста Енергодар…

10.03.20 вагітна дружина (7,5 місяців вагітності, 34 роки) ввечері пішла на курси англійської мови. Там в неї відійшли води і вона потрапила в пологове відділення міста Енергодар. Після факту хірургічного втручання (кесарів розтин), лікарів Курченка і Соколової — дитина мертвонароджена, а у дружини відмовили нирки. Нирки відмовляють в випадку низького тиску, тож основні версії — велика втрата крові або введення великої дози препарату, який різко знизив тиск.

В тяжкому стані з пологового відділення її перевезли у відділення реанімації, та підключили до апарату штучного дихання. Підключаючи до апарату штучного дихання, дружині пробили легені, але лікарі цей факт приховали. На всі наші заклики щось робити (вливати кров, визивати санавіацію для перевезення в Запорізьку обласну лікарню), лікарі відмахувалися та продовжували пити каву.

Наступного дня завдяки нашим наполегливим зусиллям, дружину в тяжкому стані доставили санітарною авіацією в Запорізьку обласну лікарню в відділення реанімації та інтенсивної терапії. В виписці з Енергодару зазначається, що кровотечі не було. Але факт — в м.Енергодар по записам 10.03. гемоглобін 120 г/л, по прибутті в Запорізьку лікарню 11.03. гемоглобін 60 г/л.

Питання -що сприяло різкому зниженню гемоглобіну, як не велика втрата крові? Після обстеження КТ було виявлено, що пробита одна легеня, в ній знаходиться повітря. Консиліумом лікарів було прийнято рішення зробити операцію (вставили дренаж). Паралельно розробили план лікування для відновлення працездатності нирок (назначили гемодіаліз, потужний курс антибіотиків). Але стан дружини все рівно залишався важким.

Через три дні 14.03. лікарі приняли рішення зробити аналіз прокальцитонін. Він показав — сепсис (під час кесарівого розтину занесли інфекцію). Це показали результати гістології. Консиліумом лікарів був розроблений план лікування сепсису, але в повному обсязі дружина не могла получати терапію, так як не працювали нирки. 43 дні в реанімації ми і лікарі боролися за життя моєї дружини. Але переживши багато операцій (наслідки сепсису — зупинився кишечник два рази робили операції -чистили його, вирізали селезінку, втрата зору) і страждань.

23.04.2020 вона померла в Запорізькій обласній лікарні. 24.04.2020 в м.Енергодар її поховали. Хотіли разом з нею поховати і дитину, але прийшовши в Енергодарський морг, виявилося, що тіло дитини відсутнє. Більш того, ніяких записів в журналах, що дитина потрапила в морг, немає. Розтин дитини робили в м.Запоріжжя (є записи в журналах), тіло дитини разом із довідкою про розтин, забрали медичні працівники м.Енергодар, але до морга тіло не доїхало.

Виникає питання — де поділось тіло дитини? Що приховують лікарі пологового відділення? Одне з припущень — дитину могли продати в приватну клініку на органи. По факту смерті дружини і зникнення тіла дитини відкриті кримінальні провадження. Винуватці, які загубили два життя (дитини та здорової молодої жінки), повинні понести покарання. Щоб ці справи були доведені до суду, потрібен максимальний розголос і оприлюднення ситуації. Неможна дозволити, щоб така ситуація відбулася з іншими людьми.

Святослав Наумичев.

14 thoughts on “Як боротися з байдужістю та безкарністю лікарів міста Енергодар…

  • 08.05.2020 в 12:39
    Permalink

    Это просто какае-то жесть!

  • 08.05.2020 в 17:04
    Permalink

    Який жах!!! співчуваю.. взагалі не розумію, як після цього жити далі… живу в Енергодарі, чую тільки негативні відгуки про цей роддом та цих недолікарів Курченка і Соколову… їх навіть к тваринам не можна підпускати лікувати…. тільки гроші на першому місці… роблять всім кесарів, щоб побільше заробити Максимальний розголос!!! Вважаю, що треба підняти це питання в програмах «Говорить Україна» та «Стосується кожного» бо так є хоч шанс, що будуть покарані Рідним співчуття…

    • 08.05.2020 в 23:37
      Permalink

      Ничего хорошего за медработников сказать не могу вообще. Я сама пострадала неоднократно от врачей как Энергодара так и Запорожья. Надеяться не на что! Департамент Охраны Здоровья и эту ситуацию прикроет. На нашу прокуратуру и полицию надежды нет никакой. Очень соболезную! Накажите этих тварей! Но сделать это очень сложно. «Не ходите на курсы…? » А я на курсы не ходила! И рожать не собиралась! А меня искалечили! Как не стыдно писать такое в защиту преступников?!!! Следующим может быть каждый из нас! И Вы, в том числе.

    • 09.05.2020 в 15:28
      Permalink

      Это не врачи, а варвары. Они ещё зарплаты требуют. А во время пандемии вообще себя Богами возомнили. Пусть их детям в критический момент попадутся такие ‘ врачи»

    • 12.05.2020 в 12:05
      Permalink

      АААфигеть «стечение обстоятельств»…да вы чего…сколько девочек едит рожать кто куда из Энергодара! Про этих коновалов давно все знают, но ничего не делаеться. Все «руки никак не намоются».

  • 08.05.2020 в 17:07
    Permalink

    Нечего ходить на курсы английского в 7.5 месяцев беременности. Курченко и Соколова делали кесарево моей жене и у меня 2 ребенка рождены в данном роддоме. Данный факт просто стечение обстоятельств и не более того…

    • 08.05.2020 в 21:52
      Permalink

      Вы серьезно??? Где логика: нечего ходить на курсы английского. Причем здесь это?

    • 08.05.2020 в 23:32
      Permalink

      Вы больной человек, такое писать! У меня три ребёнка, и я с каждой беременностью вела активный образ жизни, работа, встречи, прогулки до самых родов. Беременность это не болезнь, чтоб ограничивать себя в саморазвитии.

    • 09.05.2020 в 08:46
      Permalink

      Пойдешь паравозом

    • 09.05.2020 в 16:09
      Permalink

      Этих тварей нельзя назвать врачами, только под суд..

  • 08.05.2020 в 23:07
    Permalink

    Не могу ничего хорошего сказать за нашу медицину. Сама пострадала от медработников Энергодара и Запорожья не один раз. Департамент Охраны Здоровья, как и МОЗ замнет это дело. Им верить нельзя. На прокуратуру и полицию надежды нет. Это ужас, безнаказанность! Очень жаль. Соболезную.

  • 09.05.2020 в 09:24
    Permalink

    Какой ужас.Пусть ответят те кто виноват в смерти двух людей такое горе и боль до конца жизни родственникам.Вам сил и добиться справедливости это будет нелегко сейчас вам.Главно не упускайте руки и добиваетесь и не останавливаетесь вам будет легко вы идите что наказали тех кто виновен в смерти двух людей.И на вашем примере врачи будут думать и отвечать за жизнь людей.

  • 09.05.2020 в 11:40
    Permalink

    Очень Вам сочувствую, выражаю соболезнования. Это большое горе.
    Но в 2012 году эти врачи мне делали кесарево сечение и всё было идеально. У меня большая благодарность им. Наверное мне очень повезло.

  • 09.05.2020 в 16:10
    Permalink

    Под суд тварей..

Обсуждение закрыто.