ВІД СЬОГОДНІ В ОБЛАСТІ ПРИПИНЯЮТЬ РОБОТУ УСІ КАРАНТИННІ КПП, ОКРІМ ЕНЕРГОДАРСЬКОГО

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Івана Федорова відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області.

– Запровадження послаблень на рівні держави, позитивна динаміка серед одужуючих та незначна кількість нових пацієнтів з коронавірусом у Запорізькій області дозволяє нам говорити і про послаблення саме тих карантинних заходів, які були запроваджені саме на нашій території. Серед них – діяльність санітарних контрольно-пропускних пунктів, – наголосив Іван Федоров.

Заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Олександр Мащак підкреслив, що станом на вечір 12 травня не було зареєстровано нових випадків. Тобто, як і на ранок 12 травня, було виявлено 331 лабораторно підтверджений випадок. Це свідчить про стабілізацію епідеміологічної ситуації в Запорізькій області, яка була досягнута, в тому числі, через те, що були припиненні, унеможливлені контакти між людьми. Також епідеміолог наголосив, що медичні працівники мають проводити тестування у повному обсязі, незважаючи на зменшення кількості випадків.

– Як ви знаєте,  з цього тижня дозволена діяльність закладів стаціонарної психіатричної допомоги, медико-соціального та соціального захисту населення, стоматологій, закладів громадського харчування, перукарень та салонів краси, а також ще певні види діяльності, що передбачають приймання відвідувачів в офісних приміщеннях. Саме структурні підрозділи облдержадміністрації, райдержадміністрацій, органи місцевого самоврядування, територіальні органи центральних органів виконавчої влади, підприємства, установи та організації незалежно від форм власності, в межах наданих повноважень мають забезпечити виконання  рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів, – зазначив Іван Федоров.

Рішення про відкриття непродовольчих ринків приймають райдержадміністрації, органи місцевого самоврядування в межах наданих повноважень та в залежності від епідемічної обстановки на території. Звичайно, відновлення роботи ринків можливе за умови дотримання вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України.

Після доповіді заступника начальника ГУ НП в Запорізькій області Павла Карабути щодо корегування роботи санітарних контрольно-пропускних пунктів на території області, члени комісії підтримали рішення про закриття 7 КПП у м. Запоріжжі, 5 КПП у Мелітополі та 3 КПП у Бердянську. Робота санітарного КПП на в’їзді в Енергодар продовжується.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

One thought on “ВІД СЬОГОДНІ В ОБЛАСТІ ПРИПИНЯЮТЬ РОБОТУ УСІ КАРАНТИННІ КПП, ОКРІМ ЕНЕРГОДАРСЬКОГО

  • 13.05.2020 в 15:05
    Permalink

    Наши дебилы как всегда отмываю деньги на КПП.

Обсуждение закрыто.