Скільки коштує для міста годинник?

Багато хто з мешканців міста, вчора могли спостерігати, що на «Алеї Троянд», що розташована по проспекту Енергетиків відбувався монтаж комплексу «Міський годинник» (далі за текстом комплекс «МГ»). Для себе та жителів міста хотілося дізнатися та оприлюднити вартість даного комплексу, замовником якого є Комунальне підприємство «Міськзеленбуд» Енергодарської міської ради.
На електронному порталі Prozorro (https://www.prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-04-07-000004-a), 07.04.2020 оприлюднено укладений договір № 21/2020 від 06.04.2020 з постачальником ФОП Кравцов Олег Олександрович, який було укладено без застосування електронної закупівлі.
Вартість укладеного договору складає 198 000,00 грн., без ПДВ.
Відповідно до умов договору п.3.1 «Строк (Термін) поставки, (встановлення, передачі) Товару — протягом 10 робочих днів з моменту підписання цього договору».
Згідно договору п.9.1 «Договір набирає чинності з моменту підписання Сторонами, скріплення печатками Сторін і діє до 31 грудня 2020 року включно, але в будь-якому випадку до повного виконання Сторонами своїх зобов’язань», як ми бачимо, дати підпису сторонами відсутні, тож слід вважати дату укладення договору сторонами – дату оприлюднення, тобто 07.04.2020. Таким чином, за договором присутні явні ознаки порушення строків (термінів) виконання постачання та встановлення комплексу «МГ». Тепер виникає питання, чи виконуються умови договору, але ж за прострочення строків є відповідальність згідно пункту 6.3 договору «У разі порушення строків виконання зобов’язання Постачальник сплачує на користь Покупця пеню за весь період прострочення у розмірі 0,1 відсотка вартості товару, з яких допущено прострочення виконання за кожний день прострочення, а також додатково
стягується штраф у розмірі семи відсотків вказаної вартості (відповідно до вимог ч. 2 ст.231 Господарського кодексу України)». З безумовною вірогідністю можемо заявити, що мови про стягнення штрафних санкцій не йшло і постачальник коли захотів, тоді і поставив та змонтував комплекс.
Розглянемо більш детальніше постачальника ФОП Кравцов О.О.
За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України ФОП, ЕДРПОУ 2896910215, розпочав свою господарську діяльність 27.05.2016. Зареєстрована особа-підприємець за наступною адресою: 62370, Харківськаобл., Дергачівськийрайон, селище міського типу Солоницівка, В’ЇЗД
НЕКРАСОВА, будинок 4, квартира 47.
Як повідомляє, «Громадська антикорупційна експертиза результатів державних тендерів в Україні», Кравцов О.О., в період з 2016 року став переможцем в 33 (тридцяти трьох) закупівлях, загальною вартістю понад 4 млн. грн. (http://acm-ua.org/poshuk.php?poshuk=2896910215). Більшість укладених договорів, ФОП здійснив з комунальними підприємствами та державними установами, наприклад такими як: Відділ освіти Добропільської міської ради, ВІДДІЛ КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ ДОБРОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, КП Благоустрій, КП «Чугуївський комунальний комплекс і т.д.

Невже в місті Енергодар все дуже добре та залишилось встановити годинник за майже 200 тисяч для повного щастя? Роками в будинках не працюють ліфти, дахи будинків течуть, пішохідні доріжки недороблено, система поливу міста не працює, комунальні підприємства не працюють – люди змушені жити в такому собі колапсі.
Коли на проблеми міста вже звернуть увагу та бюджетні гроші будуть направлені на беззаперечно важливі напрямки?…

Дмитро Смірнов

5 thoughts on “Скільки коштує для міста годинник?

  • 14.05.2020 в 16:40
    Permalink

    Такие часики это конечно же красиво, удобно, но вот в нашем городе еще более чем достаточно проблем более важных чем отсутствие таких часов, да и с местом установки явно никто не думал, всем пох…. главное бабки отмыть, ведь напротив на экранах можно посмотреть время.

  • 14.05.2020 в 22:30
    Permalink

    Эти часики _пир во время чумы,,Лесная 9 вода поливочная ежедневно льется сотнями кубометров уже третью неделю,,грязеые мусорные баки,,,засохшие деревья,смердящие подьезды и лифты,Лесная 9 второй день сидит вообще без воды,,люди ведрами носят воду из канала,,,что мы украшаем или пытаеися украсить,,может и кому тр для счастья не хватает только этих часиков

  • 15.05.2020 в 07:48
    Permalink

    Ждём видео «Мэр vs часы».
    Обязательно радостное выражение лица, подробное объяснение необходимости установки часов и именно в этом месте и т.д. (напротив, на экранах эта информация есть!).

    Займитесь лучше общегородским поливопроводом, чтобы поливались газоны, а не дороги!

  • 15.05.2020 в 07:55
    Permalink

    Главное, чтоб тупые малолетки не разбили их…

  • 15.05.2020 в 16:14
    Permalink

    Ждём видео «Мэр и часы».

Обсуждение закрыто.