В ЕНЕРГОДАРІ ВЛАСНИКІВ ТОРГОВЕЛЬНИХ ОБ’ЄКТІВ ПРИТЯГНУТО ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ПОРУШЕННЯ КАРАНТИНУ

У зв’язку з продовженням карантину до 31 серпня в Енергодарі продовжуються перевірки за дотриманням санітарних вимог в об’єктах торгівлі та надання послуг населенню.
Спеціальна комісія, до складу якої входять представники Держпродспоживслужби, управління економіки міської ради та поліції, проводить моніторинг закладів двічі на тиждень. Станом на 31 липня перевірено 47 об’єктів, з них 28 закладів громадського харчування, 8 продовольчих магазинів, 3 непродовольчих, 8 салонів краси та 2 ринки. Переважна більшість порушень, виявлених під час перевірок, стосуються відсутності температурного скринінгу працівникам, відсутності засобів захисту у відвідувачів та працівників, засобів для миття рук та дезінфекції тощо.
За порушення вимог карантину працівники поліції склали 9 адміністративних протоколів за статтею 44-3 КУпАП, якою передбачено штраф від 17 до 34 тисяч гривень, для посадових осіб – до 170 тисяч.  Спеціалістами Держпродспоживслужби складено 23 протоколи за порушення санітарних норм (ст. 42 КУпАП). Розмір штрафу за цією статтею складає від 17 до 204 грн для громадян та від 102 до 300 грн – для посадових осіб.

Джерело: en.gov.ua