Увага! Шахраї на зв’язку…

9 серпня близько 18 години до Енергодарського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області із заявою звернулась пенсіонерка 1939 року народження. Жінка повідомила, що на її стаціонарний телефон надійшов дзвінок від невідомого чоловіка, який представився працівником поліції та повідомив, що її донька потрапила у біду і для вирішення питання потрібні великі гроші. Через деякий час заявниця особисто передала невідомому гроші у сумі 65 000 гривень. Пізніше, літня жінка зрозуміла, що її ошукали, коли зателефонувала доньці.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування за ознаками злочину передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Аби не потрапити у шахрайську пастку, дотримуйтесь порад поліції: якщо вам надійшов дзвінок з інформацією «ваш родич у біді», чи «в поліції», негайно зателефонуйте родичу або тим людям, які можуть бути поруч із ним. Наберіть «102» та перевірте дані про «проблеми з законом» чи ДТП, за участю ваших рідних.