СЬОГОДНІ МИ ХОЧЕМО ПОЗНАЙОМИТИ ВАС З СВІТЛАНОЮ КОРОЛЬ

Світлана Король – голова ОСББ по вулиці Скіфська 30 та Скіфська 26.
– Світлано, розкажіть, чому вирішили створити ОСББ у своєму будинку?
– Нашому об’єднанню співвласників багатоквартирних будинків вже рік! І ми жодного разу не пошкодували про ідею організувати законне товариство, відмовившись від послуг будь-яких інших компаній. Правда, відмовитись було ще тим випробуванням. Я вже колись розповідала про боротьбу з МДЛ, але ми перемогли.

– Розкажіть, з чого почали, коли створили ОСББ. Ми впевнені, що очі розбігалися від проблем, які залишили попередні управлінці.
– В першу чергу ми почали обстеження. Спочатку склали кошторис нашого ремонту, проаналізували усі проблемні місця. Зрозуміли, що потрібно робити першочергово, яким способом. Вирішили почати з дахів балконів та дахів під’їздів, оскільки вітер та дощ постійно турбував мешканців будинку. Потім перейшли до налагодження швів безпосередньо даху будинку. Після цього ми перейшли до підвалу: каналізації, труб, іржі, кранів. Дізнавшись про державну програму, одразу взяли в ній участь. Я так швидко все розповіла, але роботи виконано дуже багато!

– Як ви потім контролюєте те, що налагодили? Чи були випадки руйнування ваших робіт?
– Коли дійшла черга, ми встановили відеоспостереження. Скажу чесно, це дуже спростило наше життя. По — перше, стало менше бажаючих нашкодити. По-друге, навіть якщо бажаючі з’явилися, стало набагато легше та скоріше їх виявити. Отже, раджу усім
навіть почати з цього.
– Чи вважаєте таку форму управління будинками – кращою з тих, що є? – На сьогодні – впевнена стовідсотково. Адже при прозорому бюджеті, регулярних звітах та ремонту саме проблемних місць, питання вирішуються швидше, а робота робиться скоріше. Я готова допомагати усім, хто тільки на старті цього шляху.