Енергодарці Станіслав Істомін та Віталій Троян — переможці обласного конкурсу «Батько року-2020»

За результатами засідання конкурсної комісії з визначення переможців обласного конкурсу «Батько року-2020» лауреатами стали батьки з Енергодара. Перемогу у номінації «Батько-військовослужбовець, працівник Збройних Сил України» одержав Станіслав Істомін, у номінації «Батько – рятівник» — Віталій Троян.

Станіслав Істомін — капітан Збройних Сил України, батько п’ятьох дітей. Має бойовий досвід у зоні проведення АТО. За успішне виконання підрозділом бойових завдань без втрат у 2015 році нагороджений медаллю «За оборону Маріуполя». З січня 2020 року проходить військову службу за контрактом в Енергодарському об’єднаному міському військовому комісаріаті на посаді начальника штабу – першого заступника командира кадру 113 окремого батальйону територіальної оборони.
Віталій Троян — начальник Державного пожежно-рятувального загону з охорони об’єктів, офіцер з багаторічним стажем у системі ДСНС. Пройшов службу від бійця до начальника великого стратегічного ДПРЗ. Нагороджений нагрудним знаком «Кращий працівник пожежної охорони» та почесною відзнакою МНС України. Має чотирьох дітей та чотирьох онуків.

Конкурс проводиться четвертий рік поспіль у рамках Комплексної обласної програми з оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми на 2017-2021 роки. Учасники конкурсу — чоловіки, які своєю діяльністю зробили значний внесок у розвиток державотворення, економіки, освіти, культури та спорту; є лідерами в різних галузях; здійснюють вплив на громадське життя області. Цьогоріч за звання «Батько року» боролися 85 батьків, лауреатами стали 43 чоловіка у сімнадцяти номінаціях.

Святкове нагородження переможців обласного конкурсу відбудеться у вересні з нагоди відзначення Всенародного дня батька у Запорізькій облдержадміністрації.