ЦВК ВИЗНАЧИЛА РОЗМІРИ ГРОШОВОЇ ЗАСТАВИ ДЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ КАНДИДАТІВ У ДЕПУТАТИ ТА НА ПОСАДУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

Енергодарська міська територіальна виборча комісія Василівського району Запорізької області інформує, що, відповідно до постанови Центральної виборчої комісії «Про розмір грошової застави на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року» від 10.09.2020 №246, у місті Енергодарі встановлено наступні розміри грошової застави:
1) для виборчого списку кандидатів у депутати Енергодарської міської ради — 9 364,00 грн.
2) для кандидата на посаду Енергодарського міського голови — 5 000,00 грн.
Нагадуємо, що грошову заставу слід перераховувати відповідним суб’єктом внесення застави на спеціальний рахунок Енергодарської міської територіальної виборчої комісії Василівського району Запорізької області, який розміщено на сайті Енергодарської міської ради у відповідному розділі виборчої комісії. Пряме посилання тут.
Звертаємо також увагу, що, згідно з частинами п’ятою та шостою статті 225 Виборчого кодексу України, грошова застава повертається суб’єкту висування у разі, якщо за підсумками виборів організація партії отримала право на участь у розподілі депутатських мандатів, на рахунок суб’єкта внесення застави, з якого вносилася грошова застава. Грошова застава також повертається відповідному суб’єкту внесення, якщо за результатами місцевих виборів кандидата визнано обраним міським головою. В інших випадках грошова застава у восьмиденний строк з дня офіційного оприлюднення результатів виборів перераховується до міського бюджету.

Джерело: en.gov.ua