«Великі права маленької людини в Україні»

Кожна дитина з народження має свої права, а підростаючи, повинна мати більше можливостей брати участь у житті суспільства, готуватися до самостійного життя, користуватися правами свободи думки і слова.

20 листопада 2020 року відзначається День дитини. У цей день 1989 року було прийнято перший в історії документ, який об’єднав майже всі країни світу – Конвенція про права дитини. Україна ратифікувала зазначену Конвенцію у вересні 1991 року.

19.11.2020 року за підтримки керівника управління освіти Енергодарської міської ради Букреєвої С.М., та керівника центру професійного розвитку педагогічних працівників Цемко С.А., ст. інспектором ювенальної превенції Толбей Н.П., Енергодарського ВП ГУНП в Запорізькій області до Всесвітнього дня дитини було проведено онлайн-зустріч з учнями 10-х класів «Великі права маленької людини в Україні», яка була спрямована на засвоєння знань дітьми про свої права та обов’язки, ознайомлення з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, формування у них навичок використання отриманих знань при вирішенні реальних життєвих ситуацій та попередження про відповідальність, яку вони несуть при порушенні законів України.