У двох мешканок Енергодара вилучили наркотиків понад сім мільйонів гривень

Розповсюдженням «Альфа PVP», канабісу та пігулок екстазі займалися дві подруги віком 16 та 18 років. Вони отримували заборонений товар через пошту, фасували в орендованій квартирі та  надсилали клієнтам до інших областей держави. Тепер їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Інформацію про незаконну діяльність двох мешканок області отримали оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю у Запорізькій області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції (УБН ДБН НПУ).

Дилерки працювали на Телеграм-канал, через який розповсюджували «Альфа PVP», канабіс та пігулки екстазі. Наркотики та психотропи вони отримували через пошту, розфасовували їх та відправляли клієнтам. Для реалізації товару,  з метою конспірації, зловмисниці використовували вигадані анкетні дані.

Одну зі зловмисниць поліцейські затримали, коли вона отримала чергову посилку із забороненими речовинами. У неї вилучили два пакети з «Альфа PVP» загальною вагою близько кілограма.

Окрім того, правоохоронці УБН спільно із працівниками Василівського районного управління поліції та під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури провели обшук у квартирі, яку вони орендували та організували під фасувальний цех. У результаті вилучено понад тисячу сліп-пакетів різних об’ємів з розфасованими наркотиками та психотропами вагою понад шість кілограмів,  пігулки екстазі, а також мобільні телефони, фасувальні матеріали з логотипом «крамниці» та електронні ваги. Сума вилученого за цінами «чорного» ринку становить понад сім мільйонів гривень.

Фігуранток затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством дівчатам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На даний час правоохоронці встановлюють канали надходження наркотичних засобів і психотропних речовин, а також інших осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності.

Джерело: zp.npu.gov.ua