В селі Дніпровка виявили чоловіка та жінку, які рубали акацію…

10 березня дільничні офіцери відділення поліції № 1 Василівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області в лісосмузі поблизу села Дніпровка виявили чоловіка та жінку, які рубали акацію. Для з’ясування обставин події на місце була викликана слідчо – оперативна група відділення поліції. Встановлено, що це місцеві мешканці, які ніде не працюють.
Чоловік вже був раніше судимий. За цей час зловмисники заволоділи свіжо-спиляними деревами у кількості 74 пенька. Речові докази вилучено. Встановлюється сума завданих збитків.
За даним фактом слідчим відділення поліції № 1 Василівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду). Санкція інкримінованої статті передбачає обмеження волі до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Наразі слідчим вирішується питання про повідомлення фігурантам про підозру в злочині. Триває досудове розслідування.
Правоохоронці закликають громадян не порушувати чинне законодавство і невідкладно повідомляти на спецлінію «102» про факти незаконної вирубки дерев, їх подальше транспортування або продаж.