На Запорізькій АЕС пройшли двосторонні тактико-спеціальні навчання…

17 березня 2021 року під керівництвом представників Головного управління НГУ проведено двосторонні тактико-спеціальні навчання з особовим складом військової частини 3042 та персоналом служби фізичного захисту ВП «Запорізька АЕС» з використанням лазерної системи імітації ураження «Скіф».
Головною метою навчань стало відпрацювання готовності особового складу військової частини 3042 та служби фізичного захисту до дій у разі виникненні кризової ситуації на об’єкті, що охороняється, а також організації взаємодії між підрозділами охорони ВП «Запорізька АЕС».
«Під час навчань військовослужбовці Національної гвардії України продемонстрували достатні вміння і навички, які потрібні їм для подальшого використання у службово-бойовій діяльності», – зазначив заступник командира військової частини 3042 Юрій Колпаков.
В свою чергу старший офіцер відділу фізичного захисту ядерних установок управління з охорони ВДО департаменту служби ГУ НГУ підполковник Максим Солдатов підкреслив: «Такі навчання допомагають гвардійцям удосконалити власну професійну майстерність, а також налагодити взаємодію між підрозділами охорони об’єкта в умовах кризової ситуації».