Запорізька та Хмельницька область потрапили до червоної зони…

На території Запорізької та Хмельницької областей з 00 годин 00 хвилин 9 квітня встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 7 квітня.

Як зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, в зазначених регіонах відмічається погіршення ситуації.

У Хмельницькій області перевищений встановлений постановою Уряду показник госпіталізації хворих на COVID-19. Він становить 131 особа на 100 тисяч. Також перевищено показник завантаженості ліжок.

У Запорізькій області впродовж трьох днів спостерігається перевищення рівня госпіталізації та коефіцієнт виявлення випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

«Таким чином є всі підстави для встановлення у цих двох областях червоного рівня епідемічної небезпеки», — підсумував головний санітарний лікар і додав, що Мінінфраструктури та МОЗ повинні будуть врегулювати питання спеціальних рейсів, які будуть курсувати як з Хмельницької, так і з Запорізької області.

Таким чином за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 години 00 хвилин 9 квітня  2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Запорізької та Хмельницької областей.

В регіонах застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки.

Комісія також прийняла рішення продовжити моніторинг за ситуацією в Черкаській та Рівненській областях.

Разом з тим головам ОДА та іншим органам державної влади доручено посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

Джерело: kmu.gov.ua