Відбулась вітрильна регата на Кубок ДП «НАЕК «Енергоатом»

Вдруге в Енергодарі на базі яхт-клубу «Борисфен» в акваторії Каховського водосховища пройшла вітрильна регата крейсерських яхт на Кубок ДП «НАЕК «Енергоатом». Цього року за перемогу у вітрильних перегонах змагалися 15 яхт із Запоріжжя, Дніпра, Нікополя та Енергодара. Впродовж двох днів учасники подолали три дистанції.

Незважаючи на те, що вітру майже не було, усі яхти успішно пройшли гонки. Команди показали гідні результати.
Перші місця здобули у своїх категоріях екіпажі енергодарських яхт ¾ тонник — «Північна Кароліна» та тонник — «Гепард». Серед маленьких яхт (швертботів) перше місце виборов екіпаж яхти — «Gracia» із Енергодара. Серед яхт міні-тонників — «Іntra» з міста Нікополь. Також нікопольська яхта «Таврія» стала першою серед ½ тонників.
Всі переможці отримали кубки, грамоти та медалі від профспілкової організації ДП НАЕК «Енергоатом».
Голова федерації вітрильного спорту Енергодара Віктор Поліхранов висловив подяку засновникам змагань, профспілці та керівництву Компанії, адміністрації та профспілковому комітету Запорізької АЕС за підтримку та допомогу в організації змагань. «Для яхтсменів, які брали участь у змаганнях, це була можливість поборотися, отримати досвід та позитивні емоції», — зазначив він.
Яхт-клуб «Борисфен» один з небагатьох в Україні, який зберіг і розвиває вітрильний спорт, в першу чергу завдяки підтримці містоутворюючих підприємств — ВП «Запорізька АЕС» та ВП «Атоменергомаш».