ЕНЕРГОДАРЦІ ЗМОЖУТЬ ВІДСТЕЖУВАТИ ХІД ПРОВЕДЕННЯ СЕСІЙ МІСЬКОЇ РАДИ ОНЛАЙН

Вже майже два роки Енергодарська міська рада працює в електронній системі «ГОЛОС». Це — апаратно-інформаційний комплекс, який забезпечує можливість автоматизації повного циклу роботи ради в процесі проведення засідань сесій, публікації результатів та аналізу роботи депутатів.
Програмне забезпечення, телеекран та планшети були придбані у 2019 році, а у лютому 2020 року рішенням міської ради були внесені відповідні зміни до Регламенту ради щодо введення електронної системи в роботу.
Система створена для зменшення затрат та часу для проведення кожного засідання. Усі проєкти рішень з додатками та змінами депутати можуть переглядати на планшетах, за допомогою яких голосують. Підсумки голосування відображаються на центральному табло. Голосування за допомогою системи займає мінімум часу та робить сесії оперативними, а роботу депутатів – більш ефективною. Крім того, це дозволяє зменшити паперовий документообіг, спростити процедуру та забезпечити прозорість голосування.
Система «ГОЛОС» побудована за модульним принципом, тому є адаптивною та може налаштовуватись під індивідуальні потреби ради. З липня поточного року розширено перелік опцій системи, якими можуть скористатися не тільки депутати, але й всі жителі міста. Відтепер на сайті energodar.golos.net.ua енергодарці зможуть безпосередньо під час засідання сесії переглянути хід голосування, явку депутатів, порядок денний, одразу побачити результати голосування з того чи іншого питання.
Випробувати нову опцію системи стане можливо під час одного з найближчих засідань сесії міської ради.