23 ВЕРЕСНЯ, ЗГІДНО НОВИХ ВИМОГ АДАПТИВНОГО КАРАНТИНУ, В ЕНЕРГОДАРІ ПРОДОВЖАТЬ РОБОТУ 12 ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

З 23 вересня, згідно рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС, Україна переходить в жовту зону адаптивного карантину, під час якого школи, дитячі садки та вузи зможуть працювати тільки за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні однією дозою. Ситуацію щодо подальшої роботи  навчальних закладів Енергодара та рівня вакцинації їх працівників розглянули 22 вересня на щотижневій оперативній нараді міського голови Дмитра Орлова з освітянами, керівниками галузі культури й спорту.
За інформацією начальника управління освіти Світлани Букреєвої, за новими вимогами до вакцинації персоналу з завтрашнього дня зможуть продовжити роботу 12 енергодарських закладів: ЕНВК №1, ЕЗОШ№2, багатопрофільний ліцей, ЕНВК «ДНЗ-ЗНЗ» №9, ЕНВК «ЗНЗ-МНВК», а також дитячі садочки №5, №7, №8, №12, №14, №16 та Центр туризму, краєзнавства та спорту. Всі інші школи,  дитячі садочки та позашкільні заклади повернуться до роботи тільки після того, як відсоток вакцинованого персоналу перетне встановлений поріг  у 80 %.
Наразі загальний відсоток вакцинованих працівників освітньої галузі складає 62 % (65 % — це школи, 60 % — дитячі садки, позашкільні заклади – 50 %). Щеплення працівників освіти продовжується й надалі. Сьогодні на вакцинацію записалися ще 200 осіб.
Про поточну ситуацію з вакцинацією серед працівників закладів культури повідомила  виконувач повноважень начальника відділу культури Наталія Криковцова. На жаль, не зможуть з завтрашнього дня працювати дитяча музична школа, де рівень вакцинації складає 33 %, дитяча художня школа – 24 %, художній виставковий зал – 14 %. Рівень вакцинації серед працівників бібліотечної мережі теж низький – 21 %.
Що стосується проведення масових заходів у МПК «Сучасник», то палац культури повертається до заповнюваності зали у 50 % від наявної кількості місць або ж розміщуватиме не більше однієї особи на 4 квадратних метри площі території.