«Штам «Дельта»-легкі симптоми, а потім — реанімація»

Штам «Дельта» продовжує поширюватися Україною. Медики зазначають, що цей вид коронавірусу вже домінує серед випадків зараження по всьому світу, а найгірше — спричиняє безневинні симптоми, котрі передують різкому краху здоров’я і терміновій госпіталізації в реанімацію.

Як інформує «НВ«, директорка Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб Світлана Федорова розповіла, які найпідступніші симптоми коронавірусу можна спостерігати у цій хвилі епідемії та як запобігти найгіршому:

«Розвивається нинішній ковід… дуже швидко. У порівнянні з попереднім роком відмінність в тому, що сидячи вдома, споживаючи вітамінки, до реанімації народ доходить дуже швидко, і, що найгірше, непомітно для себе самих і оточуючих до останнього.

Температура не дуже висока (буває 37,2- 37,5, а ураження легень вже 70% і більше), задишка з’являється і наростає різко, за лічені години. Запахи й смак не втрачаються (у більшості). Початок: першіння в горлі, нежить — симптоми звичайної застуди (переохолодження). Кашель, як і задишка, з’являються вже на пізніх стадіях».

Джерело: 0352.ua