В ЕНЕРГОДАРІ РОЗГОРНУТО КОВІДНИЙ ШПИТАЛЬ

6 жовтня міський голова провів екстрену нараду з керівниками КНП  «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та КНП «Спеціалізована медико-санітарна частина», під час якої обговорювалися питання щодо роботи медзакладів в посиленому режимі. Адже рівень захворюваності на COVID-19 в Енергодарі зростає. Відповідно, все більше людей звертаються по допомогу до лікарів, збільшується і навантаження на медичних працівників, зростають черги під кабінетами.
На базі КНП «СМСЧ» вже розгорнуто ковідний шпиталь. Лікарня забезпечена 34 кисневими концентраторами, а також стаціонарними точками для підключення апаратів ШВЛ. Крім того, 30 власних концентраторів є в Центрі первинної медико-санітарної допомоги. Їх надають тим пацієнтам, які лікуються амбулаторно, але потребують кисневої підтримки.
В Енергодарі  триває кампанія з вакцинації населення. На сьогоднішній день в наявності є вакцини CoronaVac та Pfizer (останньої днями надійшло 558 доз). Вакцинація проводиться як в самій лікарні (на першому поверсі лабораторії для забору аналізів, з 11:00 до 15:00), так і виїзними мобільними бригадами за запитом. Щоденно щеплюються близько 250-260 осіб. Найбільша активність серед енергодарців спостерігається саме в будні дні, а от у вихідні можливістю  вакцинуватися користуються значно менше людей.
Що стосується черг під кабінетами, то вони дійсно є. З 30-ти лікарів, які працюють в Центрі, на даний час ведуть прийоми тільки 20-ть. Шестеро знаходяться на лікарняних (на даний час на коронавірус хворіють один лікар та дві медичні сестри), четверо – у відпустках, вони повернуться до роботи наступного тижня.