ДЕСЯТКА КРАЩИХ СПОРТСМЕНІВ ЕНЕРГОДАРА, ЯКІ ОТРИМУВАТИМУТЬ ГРОШОВУ ПРЕМІЮ У 2022 РОЦІ

 20 грудня під головуванням міського голови Дмитра Орлова відбулося засідання комісії з відзначення грошовими персональними преміями кращих спортсменів Енергодара.
       Преміювання запроваджено з метою стимулювання спортсменів міста  за високі досягнення та успішні виступи на змаганнях вищих рівнів. Грошові виплати призначаються у розмірі до 3000 гривень на місяць десяти спортсменам — переможцям та призерам Олімпійських, Параолімпійських ігор, чемпіонатів та Кубків Світу, Європи та України, спортсменам Олімпійського резерву України та членам збірних команд України. Вік спортсменів має бути не менше 15 років, а самі вони мають проживати та тренуватись в Енергодарі. Спортивні змагання, в яких беруть участь номінанти, обов’язково повинні бути включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України. А їх спортивні звання мають бути присвоєні виключно Міністерством молоді та спорту України.
Цього року було подано 12 кандидатур від шести спортивних організацій міста: спортивно-оздоровчого комплексу Запорізької АЕС, Центру туризму, краєзнавства та спорту, ДЮСШ з боксу ім. В. Манзулі, спортивних секцій та громадських організацій.
       За рішенням комісії премію міського голови у 2022 році будуть отримувати:
1. Давидов Денис (1996 р.н.), майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках та каное, бронзовий призер чемпіонату Світу з марафону серед дорослих, дворазовий чемпіон України з марафону, дворазовий бронзовий призер особистого чемпіонату України, чемпіон та бронзовий призер командного чемпіонату України, срібний призер кубку України, член збірної команди України.
2. Чехмістренко Олександр (2002 р.н.), майстер спорту України з веслування на байдарках та каное, чемпіон України з марафону, чемпіон та бронзовий призер кубку України, срібний та бронзовий призер чемпіонату України серед молоді до 23 років, срібний та бронзовий призер особистого чемпіонату України серед дорослих, член збірної команди України.
3. Тимошенко Микита (2004 р.н.), кандидат у майстри спорту України з веслування на байдарках та каное, бронзовий призер чемпіонату України з марафону серед юніорів, багаторазовий фіналіст кубку України серед юніорів, член збірної команди України.
4. Кумейко Аліна (1997 р.н.), майстер спорту України міжнародного класу з парапауерліфтингу, срібна призерка кубку Світу з парапауерліфтингу, член збірної команди України.
5. Жаховська Марія (2006 р.н.), I розряд з легкої атлетики, 1 місце (метання спису) командного чемпіонату України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮШОР серед юнаків 2006 р.н. та молодше, срібна призерка кубку України з метань (метання ядра), 3 місце чемпіонату України з легкої атлетики серед юнаків 2006-2007 р.н., 3 місце чемпіонату України серед ДЮСШ та СДЮШОР з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків 2006-2007 р.н., член збірної команди України.
6. Балаховцева Марина (2006 р.н.), I розряд з легкої атлетики, 2 місце (метання спису) командного чемпіонату України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮШОР серед юнаків 2006 р.н. та молодше, переможець кубку України з метань (метання ядра), два 2 місця (штовхання ядра, метання спису) чемпіонату України з легкої атлетики серед юнаків 2006-2007 р.н., 2 місце чемпіонату України серед ДЮСШ та СДЮШОР з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків 2006-2007 р.н., член збірної команди України.
7. Гордіюк Анна (2005 р.н.), кандидат у майстри спорту України з легкої атлетики, два 1 місця (біг на 100 та 200 метрів) командного чемпіонату України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮШОР серед юнаків 2004 р.н. та молодше, член збірної команди України.
8. Пригода Артур (1997 р.н.), майстер спорту України з боксу, срібний призер чемпіонату України з боксу серед студентів.
9. Тарасов Захар (2005 р.н.), кандидат у майстри спорту України з хортингу, чемпіон України з хортингу, переможець всеукраїнського турніру з хортингу, член збірної команди України.
10. Медвецька Дар’я (2004 р.н.), майстер спорту України з сумо, чемпіонка України з сумо серед дівчат до 18 років, бронзова призерка чемпіонату Європи з сумо серед дівчат до 18 років, член збірної команди України.