З 31 СІЧНЯ НЕВАКЦИНОВАНІ ПРАЦІВНИКИ КОМУНАЛЬНИХ УСТАНОВ БУДУТЬ ВІДСТОРОНЕНІ ВІД РОБОТИ

13 січня міський голова Дмитро Орлов провів чергову робочу нараду з керівниками медичних закладів міста.
В Енергодарі продовжує зростати рівень захворюваності на коронавірус: протягом тижня виявлено 44 нових випадки (за минулий тиждень – 34). Госпіталізовано до СМСЧ 13 осіб з підтвердженим діагнозом (минулого тижня — 11).
На сьогодні продовжують хворіти 832 енергодарця, з них 821 перебуває на амбулаторному лікуванні. У стаціонарі СМСЧ лікуються 24 особи, з них 17 – з підтвердженим діагнозом, 6 – з підозрою.
Триває вакцинація громадян від COVID-19. Всього принаймні однією дозою щеплено 59,7% населення Енергодара, двома дозами – 54,7%. Крім того, з минулого тижня розпочато вакцинацію бустерною дозою. На сьогодні її вже отримали 46 осіб.
Медиками мобільної бригади проводиться виїзна вакцинації за місцем роботи працівників підприємств та установ міста. Протягом тижня щеплено понад 70 працівників Запорізької АЕС. Всього першою дозою провакциновано 93% персоналу атомної станції, двома дозами — 91%.
31 січня набуває чинності Наказ Міністерства охорони здоров’я України №2664 від 30.11.2021 року, яким розширено перелік організацій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації від COVID-19. Згідно з ним, до списку додаються працівники органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності, а також комунальних підприємств. Невакциновані працівники цих організацій з 31 січня будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.
Наразі питання вакцинації працівників стратегічних та комунальних підприємств перебуває на контролі міської та обласної влади. Керівникам зазначених установ доручено забезпечити облік та щотижневе звітування про рівень вакцинації персоналу.
Продовжується робота з встановлення в СМСЧ нового діагностичного обладнання. Вчора завершився монтаж мамографа, а вже сьогодні розпочато навчання персоналу з його використання. Слід зазначити, що нове обладнання потребує певних умов експлуатації, зокрема, це стосується необхідності дотримання чітко визначеного температурного режиму. Вся інформація передається виробнику, який тримає на контролі роботу обладнання, та у разі наявності відхилень від номінальних показників може виникнути ризик зняття обладнання з гарантії. Для того, аби створити належні умови для експлуатації техніки, є необхідність встановлення у кабінеті додаткового кондиціонера.
Крім того, з наступного тижня очікується приїзд фахівців, які проведуть налаштування програмного забезпечення нового комп’ютерного томографа. Після цього буде завершено процес отримання ліцензії на його експлуатацію.