Кардіолог назвала ліки, якими ніколи не можна збивати температуру

Висока температура — явище часте при різного роду інфекціях. Але те, наскільки швидко, вона буде підніматися залежить від збудника і особливостей організму.

Лікар-кардіолог Світлана Окоро-Бик з Великобританії розповіла на Facebook, якими препаратами не можна збивати температуру.

«Немає такого поняття, як бліда лихоманка. Як швидко піднімається температура, перш за все залежить від збудника, іноді від особливостей організму», — написала лікар.

Якими ліками не можна збивати температуру

Анальгін — отрута, що має ризик впливу на кістковий мозок, який перестає продукувати клітини крові. Від цього вмирають. Анальгін у багатьох країнах заборонений як дітям, так і дорослим.

Димедрол – дичина. Старий препарат, який може викликати зупинку дихання. Теж у світі практично не використовується. На температуру ніяким боком не впливає. У Британії його не використовують.

Но-шпа, а також папаверин разом з нею. Ні в один протокол по зниженню температури не включена. Взагалі в педіатрії слід бути 10 разів обережним з нею. Знаю саме випадки, коли но-шпа приводила до реанімації, коли у дитини різко знижувався тиск після цього препарату.

Декса — це стероїдний гормон, який має свою нішу. Але температура — ні. Плюс — це серйозний імуносупресант. При частому використанні можна наробити купу проблем.

Які препарати збивають температуру

Є два препарати для боротьби з температурою — парацетамол і ібупрофен, сказала Світлана.

«У нас (в Англії) крім них нічого не використовується більше. Хоч удома, хоч у лікарні. Щоб температура знижувалася, потрібно багато рідини, прохолодне приміщення, дозування препаратів за вагою», — резюмувала медик.

Джерело: rbc.ua