У Запоріжжі відкликають чотирьох депутатів обласної ради від «Слуги Народу»

На зборах Запорізької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» одноголосно підтримали рішення про відкликання чотирьох депутатів обласної ради за народною ініціативою – Віталія Толочека, Сергія Селевича, Юрія Капустянського та Романа Терехова.

Проведення зборів ініціював голова Запорізької обласної організації «Слуги Народу» Павло Мельник.
Як ідеться в рішенні зборів, для відкликання цих депутатів за народною ініціативою є відповідні підстави, зокрема, невходження депутатів до фракції місцевої організації партії, за виборчим списком якої вони були обрані.

Також було вирішено повідомити про факт зборів Запорізьку обласну територіальну виборчу комісію та направити протокол Зборів Обласної організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Національній Раді Громад для попереднього розгляду та надання рекомендацій Політичній Раді Партії щодо відкликання зазначених депутатів Запорізької обласної ради за народною ініціативою.

Як наголосив очільник Запорізької обласної організації «Слуга Народу» Павло Мельник, «Слуга Народу» – перша політична партія, яка на практиці застосувала імперативний мандат.
«Запровадження механізму відкликання депутатів, які втратили довіру виборців, було одним із перших пунктів програми нашої політичної сили. Якщо депутат забуває, що обіцяв своїм виборцям, з якою програмою йшов, яка команда його делегувала, то ця особа має бути відкликана. Замість неї в місцеву раду має пройти наступний за списком партії. Саме існування імперативного мандата буде змушувати і першого, і другого цінувати народну довіру та знати, що за зраду виборців його чекає не ефемерна політична відповідальність, а реальне позбавлення депутатського мандата», — сказав Павло Мельник.

Він додав, що в парторганізації й надалі стежитимуть за діяльністю депутатів.
«Бути депутатом «Слуги Народу» — це мати величезний кредит довіри, як від однопартійців, так і від виборців. І тому, хто цим нехтує, не місце ні у фракції, ні у партії «Слуга Народу», — підсумував Павло Мельник.