ШКОЛЯРІ 1-11 КЛАСІВ ТА ВИХОВАНЦІ ПОЗАШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ НАВЧАТИМУТЬСЯ ДИСТАНЦІЙНО

  4 лютого у Запорізькій ОДА відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у ході якого розглянуто питання посилення протиепідемічних заходів на території області.
Відповідно до протокольного рішення комісії, а також розпоряджень керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 04.02.2022 №231 та №232, в Енергодарі також запроваджено ряд додаткових заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.
Зокрема, з 7 лютого учні 1-11 класів гімназій №№2, 3, 4 та 1-4 класів початкової школи №9 будуть переведені на дистанційне навчання до окремого розпорядження. Нагадаємо, з 31 січня дистанційно навчаються учні гімназії №5 та початкової школи №6, а з 2 лютого — гімназій №1 та №7, а також багатопрофільного ліцею.
Також з 7 лютого на дистанційне навчання будуть переведені вихованці закладів позашкільної освіти, Дитячої музичної та Дитячої художньої шкіл. Крім того, з наступного тижня буде заборонено роботу суб’єктів господарювання — орендарів приміщень у закладах загальної середньої та позашкільної освіти, яка передбачає приймання відвідувачів.
  КНП «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги» доручено активізувати роботу щодо вакцинації громадян проти COVID-19, насамперед, осіб віком 60+ років, а також організації виїздів мобільних бригад з вакцинації.
   КНП «Спеціалізована медико-санітарна частина» має стовідсотково забезпечити централізованим киснем ліжка, які передбачені для лікування хворих на COVID-19, а також розглянути можливість збільшення їх кількості на 20% від максимальної кількості ліжок, виділених під COVID-19 на піку пандемії (жовтень-грудень 2021).
  Крім того, до 31 березня в експлуатацію має бути введено кисневу станцію, придбану за кошти державної субвенції для закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.