У Запорізькій області немає випадків колаборацій працівників закладів освіти…

Директорка Департаменту освіти і науки Запорізької ОВА Людмила Бухаріна на традиційній нараді з керівниками структурних підрозділів, яка пройшла під головуванням очільника ЗОВА Олександра Старуха, розповіла про процес відновлення дистанційного навчання в області та вимушені канікули на окупованих територіях.
Що стосується освіти, кожного дня ми моніторимо ситуацію, наразі наявних проблем немає, навіть по Мелітополю, Бердянську і Енергодару. Вийшли на зв’язок всі заклади вищої освіти.

Бердянський педагогічний університет розглядає можливість переміщення, Мелітопольський педагогічний — працює дистанційно. У них ситуація під контролем. Практику студенти проходять у Вінниці. Відповідно до розпорядження голови ЗОВА, частина шкіл працює дистанційно, деякі — на вимушених канікулах, — зазначила Людмила Бухаріна

Крім того, заклади освіти Запоріжжя виконують і військові завдання – вони працюють як прихисток для вимушених переселенців. Це близько 1500 осіб, які отримали комфортні умови для перебування. Усі забезпечені харчуванням, людям надається необхідна допомога, у тому числі медична.
Вимушені переселенці проживають в закладах освіти обласного підпорядкування, зокрема, в гуртожитках цих закладів. Там є і маріупольці, які не поїхали далі і залишилися на проживанні. Це близько 70 осіб. Вони у нас проживають тиждень або більше та всім забезпечені. У нас є резерви. Поки що ми можемо говорити про 1300 резервних місць в закладах освіти, де ми також будемо забезпечувати людей всім необхідним, — підкреслила Людмила Бухаріна.

Крім того, як зазначила посадовиця, працівники освіти, незважаючи на пропозиції російських окупантів отримати високі посади, відмовляються від співпраці. На цей раз мова йшла про Бердянськ та Енергодар. Жодних колаборацій не буде, наголосила директорка Департаменту.
Була інформація, що в Бердянську двом директорам запропонували стати очільниками освіти, вони відмовилися. В Енергодарі керівниками написані заяви на звільнення з відкритою датою. Тільки тиск відновиться, вони дату ставлять та складають свої повноваження, так само і в Бердянську, — підкреслила Людмила Бухаріна.

Джерело: zoda.gov.ua